Microneedling uitgebreid

Alles wat je wilt weten over microneedling

Wat is microneedling?

Microneedling is een cosmetische behandeling waarbij kleine gaatjes in de huid worden gemaakt door middel van een microneedling pen met naaldmodule, ook bekend als nanotherapie of fractionalneedling. 

Microneedling maakt gebruik van het zelf herstellend vermogen van de huid. Ultradunne naaldjes doorboren de epidermis om de aanmaak van collageen en elastine te stimuleren. De aanwezige collageen en elastine creëren een nieuw weefsel en zorgen voor de flexibiliteit die kenmerkend is voor een mooie, gezonde (jonge) huid. 

– Natuurlijke Botox
– Zeer veilige behandeling
– Huid/weefsel vernieuwend
– Huid verbeterende gezichtsbehandeling

Het effect van Microneedling

– Rimpelvervaging
– Huidverstrakking
– Littekenverbetering (acnelittekens) 
– Verminderen en/of verwijderen van pigment en ouderdomsvlekken​

Het beste resultaat wordt verkregen met een kuur van minimaal 3 behandelingen.

Toepassingsmogelijkheden

Microneedling is een huidverbeterende gezichtsbehandeling en bestaat uit een kuur van 3 behandelingen. 

De behandeling is toepasbaar voor o.a. rimpels in het gezicht, huidveroudering rondom de ogen, (pigment)vlekken, littekens, ruwe en ongelijke huidtextuur en verminderde huid elasticiteit en stevigheid

De behandeling

Als start van de behandeling wordt de huid eerst gereinigd, daarna volgt een enzymatische peeling om de huid voor te bereiden op de microneedling. Elk gebied wordt vervolgens behandeld met een andere naald lengte. Welke naaldlengte gebruikt wordt hangt mede af van de huiddikte en ondergrond. Op het voorhoofd en rond de ogen gebruiken we een kortere lengte in vergelijking met bijvoorbeeld de wangen. Wij gebruiken naalden die naast elkaar in een rij staan, wat zorgt voor minder weerstand en een mooier resultaat. Bij elke behandeling worden er nieuwe naalden gebruikt. Als alle gebieden behandeld zijn volgt een herstellend en kalmerend masker.

De behandeling geeft een licht scherp gevoel, maar is zeer zeker goed te verdragen. 

Na de behandeling is je huid rood en voelt het warm en strak aan. Bij nagenoeg iedereen is de roodheid binnen 48 uur helemaal verdwenen. Na een paar dagen kan er een lichte vervelling plaatsvinden, omdat de nieuwgevormde cellen oudere cellen van de huid duwen. Dit is alleen maar goed!


Wat doe je na de behandeling?

Nazorg

24uur na de behandeling geen producten, zoals crème en make-up gebruiken

48 uur kan de huid rood zijn, alleen met minerale make-up mag dit gecamoufleerd worden

Huid verzorgen met een factor 20-50

Andere adviezen

Was je gezicht alleen met lauw water de eerste 24 uur.

Breng de eerste 24 uur na de behandeling geen make-up aan. Daarna: zorg ervoor dat je make-upborstels grondig zijn gereinigd.

Als de huid strak en droog aanvoelt, dan is dit een normaal neveneffect van de behandeling. Een lichte vocht inbrengende crème zou de droogheid moeten verzachten. 

Bescherm je huid en pas dagelijks SPF 50+ toe

boek geen laserbehandelingen voor ontharing op enig deel van je gezicht gedurende ten minste 7 dagen na de behandeling.


Nu ben je zeker van je zaak!